ایران سایبان لوگو
تماس با ما

021-22871810

ایمیل

info@iransayban.com

ساعت کاری

8 تا 18

پارچه اکریلیک چیست؟

پارچه اکریلیک چیست؟

پارچه آکریلیک نوعی پارچه است که از الیاف اکریلیک ساخته شده و برای اولین بار توسط شرکت دوپون (DuPont) روانه بازار شد. اگر چه شرکت دوپون دیگر پارچه‌های اکریلیک تولید نمی‌کند، اما هنوز هم به طور گسترده ای در سراسر جهان تولید می‌شود.

پارچه‌های اکریلیک از پلیمر مصنوعی به نام آکریلونیتریل ساخته می‌شوند. این نوع الیاف با واکنش خاص مواد شیمیایی نفتی یا ذغال سنگی با انواع مونومرها تولید می‌شوند.

از آنجایی که پارچه آکریلیک نرم می‌باشد معمولاً در تجهیزات ورزشی و همچنین در الیاف سایبان، مورد استفاده قرار می‌گیرد. به عنوان مثال ، بازیکنان فوتبال از جوراب‌های آکریلیک استفاده می‌کنند. استفاده از جوراب آکریلیک انتخاب خوبی است زیرا آن‌ها شکل خود را حفظ کرده و می‌توانند بسیار الاستیک باشند. آن‌ها ممکن است انتخاب مناسب تری برای کوهنوردان نیز باشند ، زیرا پای ورزشکاران با جوراب‌های پنبه ای بیشتر از جوراب‌هایی که از جنس اکریلیک باشند ، تاول می‌زند. با این وجود ، نگرانی‌هایی وجود دارد که ممکن است اکریلیک سرطان زا باشد.

اگرچه پارچه اکریلیک ممکن است مقادیر کمتری از ترکیبات مصنوعی دیگر نیز داشته باشد ، اما این پارچه باید حاوی حداقل 85٪ اکریلونیتریل باشد که اصیل تلقی شود. بسته به ترکیباتی که آکریلونیتریل با آن مخلوط شده است ، پارچه ساخته شده ویژگی‌های متفاوتی خواهد داشت.

می‌توانید با مطالعه مقاله ایران سایبان در مورد سایبان خفاشی ماشین، با این مدل سایبان و جنس پارچه آن نیز آشنا شوید.

پارچه اکلریک , خرید پارچه اکلریک , قیمت پارچه اکلریک

شستشوی پارچه اکریلیک

به خاطر داشته باشید که هم آب بسیار سرد و هم آب بسیار گرم می‌تواند برای پوشاک ساخته شده از پارچه اکریلیک مضر باشد. بنابراین ، همیشه باید لباس‌های آکریلیک با آب ولرم شسته شود. هنگامی که آکریلیک را با آب بسیار سرد شستشو می‌دهید ، می‌تواند سفت و سخت شود و هنگامی که این پارچه با آب خیلی گرم شسته می‌شود الیاف آن شل می‌شوند و بافت آن آسیب می‌بیند.

پارچه اکریلیک چگونه ساخته می‌شود؟

الیاف اکریلیک معمولاً با دستگاه‌هایی ساخته می‌شود که اشکال دیگری از پارچه‌های مصنوعی نیز با آن تولید می‌شود. برای شروع فرایند تولید پارچه آکریلیک ، پلی آکریلونیتریل پلیمر آکریلونتریل در یک محلول مبتنی بر آب با استفاده از یک روش واکنش به نام پلیمریزاسیون رادیکال آزاد ایجاد می‌شود.

این پلیمر با استفاده از یک حلال شیمیایی قدرتمند حل می‌شود و ماده ژله ای حاصل از آن پس از آماده شدن از طریق چرخاندن آماده می‌شود تا فیبر اکریلیک تشکیل شود. این الیاف معمولاً در محلول همان حلال انعقاد می‌شوند که به آن ریسندگی مرطوب گفته می‌شود.

با این وجود ، از فرآیندی به نام ریسندگی خشک نیز می‌توان استفاده کرد که کارآمدتر و سازگارتر با محیط زیست است. ریسندگی خشک شامل تبخیر حلال با جریانی از گاز گرم است.

سپس الیاف حاصل شسته شده ، کشیده و خرد می‌شوند تا رشته‌های نازک و بلند و باریکی ایجاد شوند که می‌توانند به نخ بافندگی تبدیل شوند. مانند سایر الیاف نساجی مصنوعی ، کشش برای ایجاد مصرف نهایی ضروری است. روند کشش الیاف مانند اکریلیک آن‌ها را چندین برابر طول اصلی خود می‌کند ، که این امر باعث کاهش هزینه‌ها و در نتیجه راندمان تولید بیشتر می‌شود.

از آنجا که پارچه آکریلیک شبیه پشم است ، در ساخت بسیاری از لباس‌ها استفاده می‌شود. به عنوان مثال، تولید کنندگان پوشاک ، الیاف آکریلیک را به ژاکت، دستکش، کلاه، شلوار جین و انواع دیگر لباس‌های گرم تبدیل می‌کنند.

پارچه اکلریک , خرید پارچه اکلریک , قیمت پارچه اکلریک

کشورهای تولید کننده پارچه‌های اکریلیک

چین بزرگ ترین کشور در زمینه تولید پارچه‌های اکریلیک است. این کشور بیش از 30٪ پارچه و پوشاک آکریلیک جهان را تولید می‌کند و همچنین بزرگ ترین بازار پوشاک آکریلیک را در اختیار دارد. توسعه بازار اکریلیک و تولید در چین با سرعت رو به رشد است.

از آنجا که بازارهای کشورهای آسیای شرقی مانند هند و اندونزی رو به رشد است، تولید پارچه‌های اکریلیک در چین و سایر کشورها به طور مداوم با آن‌ها رشد می‌کنند تا نیازهای این میزان مصرف پارچه اکریلیک افزایش یابد.

در حالی که چین بزرگ ترین تولید کننده پارچه اکریلیک در جهان است ، بزرگ ترین شرکت تولید کننده فیبر اکریلیک شرکت هندی Aksa Akrilik Kimya Sanayii  می‌باشد.

در ایران نیز کارخانجات نساجی زیادی در زمینه تولید نخ‌ها و پارچه‌های آکریلیک فعالیت می‌کنند.

پارچه اکلریک , خرید پارچه اکلریک , قیمت پارچه اکلریک

مزایای استفاده از پارچه آکریلیک

وقتی پارچه آکریلیک برای اولین بار ساخته شد ، اغلب تصور می‌شد این پارچه‌ها به اندازه لباس‌های الیاف طبیعی با ارزش نیستند. برخی از پارچه‌های اکریلیک اولیه راحت نبودند و حساسیت زا بودند. فرآیندهای تولید جدید عمدتاً این مسائل را حل کرده اند و بسیاری از افراد اکریلیک را به الیاف طبیعی ترجیح می‌دهند زیرا نگهداری از آن آسان تر است.

در حالی که اکریلیک در حالت طبیعی بسیار شبیه به پشم است، بسته به مکانیسم نخ ریسی که مورد استفاده قرار می‌گیرد ، می‌توان پارچه‌های دیگر شبیه پنبه را ایجاد کرد. تولیدکنندگان می‌توانند انواع آکریلیک را که شبیه خز است ، تهیه کنند که برای تهیه انواع لباس‌ها مناسب است.

پارچه‌های اکریلیک به دلایل مختلفی مورد استفاده قرار می‌گیرند. این پارچه‌ها به دلیل اینکه گرم و نرم هستند ،  دارای رنگ ثابت هستند و در برابر لکه و چروک نیز مقاوم هستند و به این دلیل است که در انواع سایبان بالکن، پارکینگ، مغازه، چتری و… استفاده می‌شود. پارچه اکریلیک برای کسانی که عاشق پشم هستند اما نسبت به آن حساسیت دارند ، می‌تواند یک جایگزین عالی باشد.

این نکته را نیز بهتر است بازگو کنیم که اگر از سایبان‌هایی با جنس پارچه نامرغوب استفاده کنید، ممکن است با مشکلات زیادی از قبیل سوختگی، لکه‌های بی مورد، سوراخ شدن و… مواجه شوید.

معایب استفاده از پارچه اکریلیک

پارچه اکریلیک علاوه بر اینکه برای محیط زیست خطرناک است ، ممکن است برای سلامتی نیز خطرناک باشد. هر وقت پوست افراد با الیاف اکریلیک تماس پیدا می‌کند، احتمال ابتلا به سرطان افزایش می‌یابد.

به طور کلی قرار گرفتن در معرض الیاف مصنوعی ، میزان سرطان را افزایش می‌دهد. الیاف مصنوعی مانند آکریلونیتریل به عنوان زمینه پرورش باکتری‌ها شناخته شده اند که می‌تواند باعث ایجاد شرایط نامساعد پوستی و ناراحتی شود.

حال که از معایب و مزایای پارچه اکریلیک آگاه شدید، بهتر است تا با مزایا و معایب پارچه برزنتی نیز آشنا شوید.

موارد استفاده از پارچه اکریلیک

پارچه اکریلیک به دلیل نرمی و کیفیت خوب خود در انواع لباس و جوراب استفاده می‌شود.

جالب است بدانید که ایران سایبان نیز از این پارچه با کیفیت بالا در سایبان‌ های خود استفاده کرده و باعث رضایت روزافزون مشتریان خود شده است.

امروزه این پارچه به دلیل دوام و سهولت مراقبت از آن، یک پارچه بسیار محبوب است. از اکریلیک در پوشاک، روبالشی، فرش، سایبان، روکش قایق و وسایل نقلیه، چمدان و پتو استفاده می‌شود.

تاثیرات پارچه اکریلیک بر روی محیط زیست

پارچه های اکریلیک برای محیط زیست مضر هستند و هر بار که شسته می شوند، میکرو پلاستیک ها را در منبع آب آزاد می کنند. میکروپلاستیک ها سرطان را به میزان 85٪ افزایش داده و برای سلامتی جانداران مضر هستند.

همچنین به دلیل تجزیه ناپذیر بودن این ماده، صدمات جبران ناپذیری به محیط زیست وارد میشود که به هیچ وجه قابل جبران نیست.

5/5 - (1 امتیاز)

1 نظر

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.