ایران سایبان لوگو
تماس با ما

021-22871810

ایمیل

info@iransayban.com

ساعت کاری

8 تا 18

سایبان‌های مسجدالنبی

سایبان‌های مسجدالنبی

رفتن به مدینه جزو بزرگترین آرزوهای هر مسلمانی به حساب می‌آید. مدینه با توجه به منطقه جغرافیایی خاص خود همیشه با گرما دست و پنجه نرم می‌کند. این گرما و سختی همیشه باعث شده است تا خیلی‌ها قید رفتن به مدینه را بزنند. عربستان زمانی که دید این مشکلات به مرور به اقتصاد کشور لطمه خواهد زد به فکر ساخت و طراحی سایبان‌هایی افتاد که تا حد زیادی بتواند این مشکلات را حل کند.

مسجد النبی

در طول 14 قرن گذشته، مدینه پس از مکه به عنوان مهم ترین شهر مسلمانان شناخته می شود. با ساخت مسجد النبی به دست پیامبر، شهر مدینه تحولی عظیم یافت، به طوری که بسیاری از خانه ها بعد از ساخت مسجد و در اطراف آن بنا شده است. ساختمان امروزی مسجد النبی شامل یک پلان مستطیل شکل و در دو طبقه است. بنای حال حاضر 100 برابر بزرگتر از اولین بنای مسجد است.

سایبان‌های مسجدالنبی

همانطور که گفته شد به دلیل شرایط آب و هوایی در عربستان، قرار دادن سایبان در اماکن مذهبی و زیارتی جز الزامات به حساب می‌آید و کشور عربستان به دلایل مختلف این کار را کرده است. سایبان‌های عظیم و غول پپیکر وقتی باز می‌شوند، هزاران متر مربع فضای زیر را سایه اندازی می‌کنند. طراحی و اجرای این نوع سایبان توسط یک شرکت آلمانی به نام sl-rasch  و به سفارس عربستان انجام شد. این شرکت یکی از نوآورترین شرکت‌ها در زمینه سازه‌های متحرک است. در زمان طراحی و ساخت این سایبان‌ها نیاز عربستان به نوعی از سایبان بود که مطابق با شرایط جوی باز یا بسته شود. نکته مهم دیگر در مورد این سایبان‌ها نیز بادهای شدید این منطقه در بعضی از فصول بودند که برای ساخت و طراحی این نوع سایبان‌ها مهم به نظر می‌رسیدند. موضوع مهم دیگر در مورد طراحی این سایبان‌ها جنس پارچه آن بود. به دلیل آفتاب سوزان و گرمای بعضا 50 درجه ای در عربستان، نوع پارچه این سایبان‌های باید به گونه ای می‌بود که بتواند در مقابل گرما و نور آفتاب مقاومت داشته باشد و از لحاظ ظاهری نیز با معماری محل در تضاد نباشد. طراحی پارچه سایبان مسجد النبی به شرکت SEFAR واگذار شد. عملیات محاسباتی این سایبان‌ها که در آن زمان یک چالش بزرگ به حساب می‌آمد نیز به شرکت ژاپنی Taiyo Kogyo  واگذار شد. پس از تمام شدن ساخت در سال 2001، این سایبان‌ها از طریق دریا از آلمان به عربستان انتقال داده شد.

<div id=”3708789392″><script type=”text/JavaScript” src=”https://www.aparat.com/embed/urs7c?data[rnddiv]=3708789392&data[responsive]=yes”></script></div>

مشخصات سایبان های مسجدالنبی

تعداد 240 دستگاه سایبان در محوطه مسجد النبی نصب گردیده است. ارتفاع این چترها 15 متر و در حالت باز طول بازوی آن در هر طرف به 2 متر می‌رسد. طبق محاسبات، فضای سایه ای که در زیر سایبان قرار دارد 8 درجه خنک تر از مکان‌های دیگه است.

این سایبان‌ها یک ساعت به وقت محلی، تابلو‌های راهنمایی زوار و تهویه داخلی علاوه بر دوربین مدار بسته دارند.

متوقف شدن سایبان های مسجد النبی

حدود 3 سال پیش بود که سایبان‌های مسجد النبی برای چند وقت از کار افتاده اند. در آن زمان یک منبع مطلع اطلاع داده بود که مشکل مالی باعث وقوع همچین اتفاقی است. به دلیل پرداخت نشدن بدهی‌های دولت عربستان به شرکت آلمانی مجری این سایبان‌ها، شرکت سعودی بن لادن، که نماینده شرکت آلمانی در عربستان است از تعمیر و نگه داری سایبان‌ها خود داری کرده است.

عربستان که عمده درآمدش از طریق نفت تامین می‌شود، در آن سال و با کاهش شدید بهای نفت خام با کسری بودجه مواجه شد.

Rate this post
ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.