امروز قصد داریم در ادامه معرفی سایبانهای مختلف، به معرفی سایبان باشگاه سوارکاری بپردازیم. پس ابتدا اندک توضیحاتی درباره ورزش سوارکاری و سپس باشگاههای آن و لزوم مجهز شدن ورزشگاهها به سایبان را برای شما مطرح میکنیم تا شما هم بیشتر با این ورزش تاریخی و نیازهای اولیه آن آشنا شوید.
سوارکاری:
سوارکاری یا اسب سواری ورزشی است که به صورت تک نفره در رشتههای مختلف برگزار میشود. ورزشکاران در این رشته یا به مسابقه با هم میپردازند تا زودتر از خط پایان عبور کنند یا از روی موانع با اسبهای خود میپرند یا با انجام حرکات نمایشی امتیاز خود را بالا میبرند تا برنده مسابقه شوند.
تاریخچه سوارکاری:
اسبها از قدیمیترین حیوانات برای کمک به انسانها بودند و همچنان هم این روند ادامه پیدا کرده است. در زمانهای گذشته از اسب در جابهجایی، حمل و نقل، حمل بار و حتی در جنگهای بین قبایل استفاده میشد. با تشکیل حکومتها و تمدنها نقش اسب در لشکرکشیها و حملات بین قبایل بسیار محسوس شد تا جایی که همهی نیروها و ارتشها مجهز به سوارکارانی ماهر و تجهیز شده به سلاحهای گوناگون شدند و به عنوان سواره نظام در جنگها خدمت میکردند.
اما به مرور این حیوان به دنیای ورزش هم وارد شد و به اولین حیوانی تبدیل شد که در مسابقات ورزشی حضور داشت. در مسابقات المپیک هم رقابتی مخصوص برای آنها وجود دارد شانس و فرصتی که هنوز نصیب هیچ حیوان دیگری نشده است.
مانژ اسب سواری:
مانژ محوطهای باز به منظور تمرین اسب است. ابعاد استاندارد آن در شکل مستطیلی ۲۰متر در ۴۰متر بوده و این ابعاد تامین کننده اکثر نیازهای اولیه یک باشگاه سوارکاری است. اما اگر نیاز شما به مانژ برای تمرینهای پرشی و درساژ است بهتر است که ابعاد زمین را به ۲۰متر در ۶۰متر افزایش دهید.
یکی از نیازهای اولیه این مانژها قطعا سایبان مانژ اسب سواری است، دلیل آن جلوگیری از تابش مستقیم نور خورشید و همچنین مقابله با بارش برف و باران نیز میباشد.
سایبان باشگاه سوارکاری:
از مناسبترین انواع سایبان باشگاه سوارکاری و مانژ، سایبانهای فرم چادری است که به ۳ گروه اصلی تقسیم میشوند:
- زین اسبی
- خیمهای (مخروطی)
- آرک (طاق)
سایبان چادری:
طراحی و ساخت این نوع سایبانها توسط فرانک اتو در حدود سالهای ۱۹۶۰ انجام گرفت، که به وسیلهی شبکههای سیمی آویخته و محاسبات دقیق ریاضی شکل جدیدی از معماری را با سازههای چادری بنا کرد که تا به امروز، هم از لحاظ زیبایی و هم از لحاظ کارایی هنوز هم مورد استفاده قرار گیرد.
سایبان خیمهای:
سازههای کششی تترا، اکتا و هگزا و همچنین سازه چادری وارون از انواع سایبانهای خیمهای هستند. دلیل عمده استفاده از سایبان خیمهای ایجاد سایه گسترده و وسیعی است که ایجاد میکند. نوع دیگری از سایبان خیمهای سایبانهای event یا موقت است که معروفترین آنها در سیرکها قابل مشاهده است اما همانطور که از نام آن مشخص است موقت بوده و تحمل بارش سنگین برف و باران و یا وزش بادهای شدید را ندارد و در فصول گرمتر جمع میشود و البته که جابهجایی آن هم به مراتب سادهتر است اما این در حالی است که سایبانهای خیمهای کششی طبق استانداردهای ساختمانی طراحی و ساخته شده تا در برابر عوامل طبیعی یا غیرطبیعی از جمله برف و باران و بادهای شدید تا حد زیادی مقاومت کند.
مصالح مورد نیاز:
عمده محصول مورد استفاده در این سایبانها، پارچه است که هم از نظر زیبایی و هم از نظر کارایی بهترین انتخاب در بین مصالح و مواد متعارف در ساخت و ساز است. این سازههای کششی و پارچهای از نظر شکل ظاهری و مواد اولیه ساخت با دیگر سازهها متفاوت بوده و امتیاز اصلی آن قابلیت جابهجایی و بنا کردن آن به صورت دائم یا موقت است.
پس با تمام این توضیحات میتوان این شکل از سایبان را مناسبترین نوع برای سایبان باشگاه سوارکاری، سایبان لونژ اسب سواری و مانژ معرفی کرد، تا هم به مجموعه شما زیبایی بخشد و هم از سوارکاران و اسبها در برابر عواملی همچون تابش مستقیم نور خورشید و بارش برف و باران محافظتکند.