زیبایی یکی مهمترین موضوعات برای هر شخصی به حساب میآید و همه در تلاش هستند تا این اصل را در زندگی رعابت کنند. دیوار سبز یکی از مواردی است که زیبایی زیادی را به یک مکان میدهد.
دیوار سبز
دیوار سبز «Green wall»، مجموعه ای از گیاهان سبز است که میتوانند به صورت عمودی و یا آزادانه بر روی سازههایی و یا به دیوارها متصل باشند. در برخی مناطق دیوارهای سبز به صورت طبیعی رشد کرده اند و به وجود آمده اند ولی در اکثر نقاط با استفاده از اصول مهندسی و ساخت، این دیوارها را به وجود میآورند.
تاریخچه دیوار سبز
ایده گرین وال اولین بار توسط استنلی هارت وایت در سال ۱۹۳۸ داده شد. هارت اختراع خود را آجر گیاه شناسی نامید و به صورت گسترده در حیاط خانه خود پرورش داد. هارت پس از ساخت یکی از معروف ترین دیوار های سبز در موزه برانلی پاریس، لقب پدر خوانده دیوار گیاهی را دریافت کرد که جرقه ای بود در انقلاب معماری پایدار.
کارکرد دیوار سبز
گرین وال کاملا شبیه دیوارهای واقعی است. این دیوارها با ساختاری شبیه به اسکلت ساخته میشوند. عملکرد این نوع سازه تا حدودی به نوع سیستم گرین وال بستگی دارد؛ برخی از دیوارهای سبز، لوله های پنهان دارند که به طور اتوماتیک عمل آبرسانی را انجام میدهند؛ در حالی که برخی دیگر از گیاهان سبز این سیستم را ندارند. یکی از مهمترین مزایای این سازه کم کردن نویز و صدای محیط میباشد.
گرین وال تاثیر زیادی بر کسب و کار شما خواهد گذاشت، که این تاثیر به دلیل وجود گیاهان سبز و زنده بر روی دیوار سبز است.
انواع دیوار سبز
- پانل های مدولار
در سیستم های پنل مدولار، گیاهانی مانند مریم و prowall را پیش از رشد در پانلها میگذارند و میتوان از این گیاهان در داخل یا خارج ساختمان از آنها استفاده کرد.
- داربست مدولار
در این نوع از دیوار سبز، سازه کاملا از بدنه اصلی ساختمان جداست و دارای سازهای سبک و ۳ بعدی است.
از مزیت های این نوع دیوار سبز میتوان به پوشش سطوح وسیع، شکل پذیری و دارا بودن سازهای قابل بازیافت اشاره کرد.
- کابلی
در این سیستم از گرین وال کابلی گیاهان در درون محفظههای فلزی کاشته شده و بر روی شبکهها رشد میکنند و این شبکهها و کابلهاعمل آبیاری را انجام میدهند.
- نمدی
در این روش گیاهان در کیسههای نمدی کاشته میشوند که قسمت بیرونی آن عایق رطوبت است. این مجموعه توسط قابی به بدنه ساختمان متصل میشود و نمدها به طور مداوم مرطوب نگه داشته میشوند.
- هیدروپونیک
هیدرو به معنای آب است. در این روش محل کاشت گیاهان به جای خاک آب است. این نوع گرین وال نیز به دو دسته اکتیو و پسیو تقسیم میشوند؛ پسیو بدون پمپ و اکتیو از پمپ مکانیکی استفاده میکند.
انتخاب گیاه دیوار سبز
برای انتخاب گیاه این سازه عواملی همچون نوع گرین وال و موقعیت اقلیمی (دما، نور، رطوبت و ….) بسیار مهم است. اما مهمترین انتخاب برای گیاه دیوار سبز انتخاب گیاهان بومی میباشد. اگر در گرین وال از گیاهان بومی استفاده کنیم دیگر مشکلات موجود در موقعیت اقلیمی را نخواهیم داشت. از گیاهان منتخب و مورد استفاده در گرین وال میتوان به:
پیچ امین الدوله، پاپیتال، لیزوماکیا و ناز فرانسوی اشاره کرد.